Liderul UDMR a spus ca la intalnirea de la Cotroceni s-a discutat despre negocierile cu FMI.

Intrebat care ar fi masurile care ar trebui sa fie luate, Marko a subliniat ca Guvernul are alternative.

"Un lucru este clar: avem alternative - ori sa crestem fiscalitatea, ori sa reducem cheltuielile si tot ce tine de cheltuieli. Avem alternative, dar un lucru e cert: va trebui sa luam masuri foarte dure si masuri dureroase. Altfel, nu vom putea tine echilibrul bugetar", a spus Marko.

Potrivit acestuia, o decizie in acest va fi luata foarte repede, dar vor mai fi discutii cu reprezentantii FMI.
Marko a adaugat ca despre aceste alternative s-a vorbit la intalnirea de joi de la Cotroceni.

"Azi (joi - n.r.) la Cotroceni am desenat variantele, alternativele si am incercat sa tatonam masurile care urmeaza a fi luate", a adaugat liderul UDMR.

Presedintele Traian Basescu a avut, joi dimineata, la Cotroceni, o intalnire cu liderii coalitiei guvernamentale, pentru a discuta despre situatia economica si solutiile in contextul crizei, intre care cea privind majorarea TVA.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca la intalnirea de la Cotroceni au participat premierul Emil Boc, liderul UDMR Marko Bela, liderul grupului parlamentarilor independenti, Gabriel Oprea, precum si cel al grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Principala tema de discutie a fost legata de situatia economica, respectiv solutiile pentru iesirea din criza, au precizat aceleasi surse. Printre variantele analizate a fost si cea care vizeaza majorarea TVA.