Necropsia in cazul celui de-al patrulea bebelus va fi efectuata miercuri dimineata, a spus procurorul sef.

Iacob a declarat ca au fost audiati mai multi angajati ai Maternitatii Giulesti, insa asistenta responsabila de salonul de Terapie Intensiva la momentul producerii incediului nu a putut fi audiata fiind in stare de soc, informeaza Mediafax.

Procurorul a mai spus ca toate audierile vor avea loc la Politia Capitalei, pana marti, nepunandu-se problema retinerii personalului medical. Zece persoane sunt chemate la audieri, marti, de caz ocupandu-se Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei.

In privinta cauzei evenimentului, Iacob a spus ca exista mai multe piste urmarite de specialisti, primele cercetari indicand ca incendiul a izbucnit in interiorul salonului, aparatura medicala fiind arsa.

De asemenea, au fost recoltate probe pentru stabilirea profilului ADN al bebelusilor, miercuri urmand sa fie comunicate rezultatele finale, in primul rand familiilor victimelor.

Marti, la Maternitatea Giulesti au venit inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti pentru a face cercetari in legatura cu incidentul.

Anchete pe domenii vor mai face in acest caz echipe ale Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Enel, E. On Gaz.