Duminica, Mihail Boldea s-a prezentat la Consulatul Romaniei din Kenya, unde a solicitat asistenta, avand in vedere ca stia faptul ca fusese emis un mandat international de arestare pe numele sau.

Astfel, Boldea a plecat din Nairobi luni, la ora 22.30, aterizand la Amsterdam marti, la ora 5.40. Dupa o escala de trei ore si jumatate, el s-a imbarcat la ora 9.15, la bordul unei aeronave KLM Royal Dutch.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, luni seara, ca spera sa ajunga cat mai repede in Romania, sustinand ca in tara se poate apara in fata "abuzurilor" la care este supus, el lansand acuzatii la adresa procurorilor DIICOT Galati, care instrumenteaza cazul sau si care "incalca legea".

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc - membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea - secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura "Boldea Mihail" si Tanase Petrica.

In 16 martie, Boldea a fost la DIICOT, unde s-a prevalat de dreptul la tacere, a doua zi el plecand din Romania cu masina pana in Turcia, de unde a luat un avion catre Kenya.

Ulterior, Camera Deputatilor a decis ridicarea imunitatii lui Boldea, fiind emis apoi un mandat de arestare si perchezitie in cazul deputatului, dupa care a fost dat in urmarire internationala.

Boldea anunta presa in 23 martie ca va veni el in Romania, nefiind cazul sa vina Politia dupa el.