Inainte de slujba de inmormantare, mai multe personalitati au sustinut discursuri in care au evocat personalitatea poetului.

Printre vorbitori s-au numarat: Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Gheorghe Duca, presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, Varujan Vosganian, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, muzicianul Victor Socaciu, istoricul Dan Berindei sau jurnalistul Marius Tuca.

De asemenea, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a venit, duminica, la Bucuresti, pentru a-si lua ramas bun de la marele poet, pe care l-a cunoscut personal. Acesta a declarat ca o strada din capitala Moldovei va primi numele scriitorului.

Trupul neinsufletit al poetului a fost depus sambata seara la Ateneul Roman, unde mai multe personalitati de pe scena artistica si politica au venit sa-si ia ramas bun. Printre cei care l-au condus pe ultimul drum s-au numarat Corneliu Vadim Tudor, Codrin Stefanescu, Marius Marinescu, Varujan Vosganian, Marius Tuca, Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Vintila, Nicolae Badea, Victor Ponta, Adrian Nastase, Lavinia Sandru, Ecaterina Andronescu, generalul Mircea Chelaru, precum si numerosi actori si academicieni.

La iesirea din Ateneul Roman, poetul a fost aplaudat, iar un grup de persoane au cantat imnul Universitatii Craiova "Oltenia, eterna Terranova", compus pe versurile lui Adrian Paunescu.

Poetul a murit vineri dimineata, la Spitalul Floreasca, unde fusese internat in 26 octombrie, suferind de diabet, insuficienta cardiaca si renala.