Vanatoarea organizata de Ion Tiriac la inceputul fiecarui an a devenit o traditie si un eveniment monden in lumea buna a Europei. Pe domeniul Balc se intalnesc oameni de afaceri celebri care au prilejul sa puna la cale viitoare tranzactii, in timp ce se relaxeaza.

In aceasta seara, vanatorii se vor aduna la cina unde vor fi serviti cu produse traditionale romanesti. Seara se va incheia cu un recital al unui taraf de lautari.

Maine este programata o ultima partida, dupa care oaspetii vor pleca spre casele lor. Majoritatea vor decola de pe Aeroportul din Debreten din Ungaria, acolo unde, de altfel, au si aterizat cu avioanele private.

Gonacii, aproximativ 150, au fost adusi cu trei tractoare si mai multe vehicule. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci va primi pentru o zi de vanatoare 50 de lei, un vanator, 75 de lei, iar cei care transporta cu masinile mistretii, 130 de lei.

Nume care conduc companii de milliarde de euro s-au numarat si anul acesta printre oaspetii de lux ai lui Ion Tiriac. Pentru mostenitorul imperului Prosche, vanatoarea a inceput excelent.

In schimb, Klaus Mangold, fostul presedinte al grupului Daimler Chrysler abia astepta sa guste bucatele traditionale si, mai ales, vinul romanesc.

"A fost o zi nemaipomenita si sper sa continue sa fie asa. Am impuscat patru mistreti, am vazut foarte multi. Mancarea romaneasca este excelenta, imi place si vinul romanesc de asemenea foarte mult", explica Klaus Mangold, om de afaceri.

Si alti oaspeti s-au simtit aproape ca acasa: "Cunosc bine bucataria romaneasca pentru ca vin la dumneavoastra in tara iar bucataria dumneavoastra rustica este foarte agreabila", spune si George Marsan, primarul orasului Monaco.

In fiecare an, pe domeniul Balc sunt impuscati peste 100 de mistreti. Dupa ce animalele sunt verificate de medicii veterinari, carnea este donata unor azile de batrani si case de copii din tara.