Cu noua aplicatie e mai usor sa gasesti ceva chiar daca esti la volan, de exemplu. 

Daca sunteti in vacanta intr-un oras pe care acum il descoperiti, telefonul va cauta pe internet doar acele hoteluri, restaurante sau muzee din zona in care sunteti, cu ajutorul sistemului GPS.  Scrierea pe tastatura devine asadar de domeniul trecutului.

Intrebarile pot fi rostite catre telefon si in limba romana, dupa ce ani de zile trebuia sa stii foarte bine engleza pentru ca dispozitivul sa te inteleaga.  Aplicatia este preinstalata pentru toti cei care au smartphone-uri sau tablete cu sistemul de operare Android. In curand va ajunge si pe iphone

Pentru ca toate cautarile sa dea rezultate, telefonul trebuie sa aiba conexiune la internet. Iar daca va vine in minte un refren cunoscut, trebuie doar sa-l "spuneti" telefonului.  Aplicatia este asemanatoare cu celebra Siri, vocea feminina a telefoanelor de la Apple.

Diferenta este ca "secretara" de pe iPhone nu stie inca limba romana. In plus, tot prin Voice Search putem acum sa dictam telefonului un mesaj sau un mail.  In Romania sunt peste 3 milioane de oameni care au un telefon inteligent in buzunar, iar vanzarile au crescut cu 40% in prima jumatate a acestui an, fata de aceeasi perioada a lui 2011.