Noul director general a fost numit de Consiliul de Administratie al Millennium Bank Romania pentru a-l inlocui pe Jose Toscano, dupa sase ani in care acesta din urma a exercitat aceasta functie.

De-a lungul mandatului sau de director general, Jose Toscano a contribuit la infiintarea de la zero si lansarea Millennium Bank, in octombrie 2007, la extinderea retelei teritoriale si apoi la stabilizarea business-ului, intr-un context economic foarte dificil, se spune in comunicat.

Jose Reino da Costa, 48 de ani, lucreaza de aproape 14 ani in grupul portughez Millennium. Inainte de a veni in Romania, el a lucrat in medii economice variate, cum ar fi cel din Portugalia, Macao si Angola. In ultimii patru ani a fost directorul general al Millennium Bank in Angola.

Millennium Bank Romania are acum 65 de sucursale si aproape 700 de angajati.

In primul semestru, banca si-a redus cu 35,2% pierderile, de la 10,1 milioane de euro in prima jumatate a anului trecut la 6,5 milioane de euro. Veniturile din operatiuni bancare au scazut cu 28%, de la 14,6 milioane de euro la 10,5 milioane de euro, iar costurile operationale au coborat cu 19%, de la 20,7 milioane de euro la 16,7 milioane de euro.

In primul trimestru, Millennium Bank Romania a avut pierderi de 3,4 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 6,4 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.