"Piața romaneasca are o particularitate - este jumatate alba si jumatate neagra. Piata neagra, atat cat va exista in procente de 50-60%, va ridica pretul pietei albe. Guverne de-a randul au lasat piata neagra pentru a stabiliza preturile. E o prostie. Piata neagra a crescut preturile. Preturile cresc in continuare", a spus Minea.

El a adaugat ca, in urma calculelor facute, s-a stabilit ca pentru carne, evaziunea "bate" un miliard de euro pe an, valoare este egala cu piata fiscalizata.

Citeste si Ciolos: O mare problema a Romaniei o reprezinta vanzarea produselor la negru! Ce solutii propune comisarul pentru scaderea preturilor?

De asmenea, evaziunea in sectorul panificatiei depaseste un miliard de euro si reprezinta peste 70% din piata. "Nici evaziunea din sectorul cerealelor nu este de ingnorat", adauga el.

"Nu exista nimeni in Romania care sa nu-i cunoasca pe marii evazionisti. Absolut nimeni. Am facut sesizari de pe vremea PSD-ului, de la domnul Blanculescu. O singura data am fost pacaliti si am pus si nume, acum cativa ani. Rezultatul a fost minunat. Ni s-a spus: «In doua saptamani suntem pe ei». In doua saptamani au fost pe noi, si atunci am invatat ca nu e bine sa spui, plus ca daca spun un nume, trebuie sa probez. Eu cu ce sa probez? Sunt organ de ancheta? Am acte, am hartii?", a mai spus presedintele Romalimenta.

Agricultura in 2010: productia a fost buna, dar preturile la alimente au ramas mari! De ce?