"Exista o optiune in acest sens (al majorarii indemnizatiilor - n.r.). Trebuie sa facem calculele cu cei de la Ministerul Muncii si s-ar putea sa se gaseasca fonduri pentru marirea indemnizatiei", a spus Georgescu, intrebat de jurnalisti daca existe resurse pentru aceasta masura anuntata de ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Intrebat daca revenirea s-ar putea aplica chiar din acest an, Gerogescu nu a exclus posibilitatea majorarii in ultimele luni, dar decizia depinde de ce va reiesi din calculi, scrie Mediafax.

La mijlocul anului 2010, Guvernul Boc a redus cu 15% indemnizatia pentru mame, la 65% din salariu.

Ulterior, Guvernul a decis ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, mamele vor avea posibilitatea sa opteze pentru un concediu de doi ani pentru cresterea copilului, dar cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizatie maxima de 3.400 lei si cu o primã lunara de 500 lei pentru intregul interval de pana la 24 de luni.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era platita pe doi ani si reprezenta 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.