In prezent, sporurile de pana la 75% se acorda in functie de rezultatele unei evaluari anuale realizate de institutiile in care acestia isi desfasoara activitatea, informeaza Mediafax.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, saptamana trecuta, ca rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune a atins 7,4% in martie, suma publicata pe site-ul MAEur, de 6,56% fiind corespunzatoare sumelor virate efectiv de la CE.

"Procentul (n.red. de 6,56%) este mic pentru ca banii nu au venit. Noi punem in rubrica pe care o vedeti suma legata de intrarile in tara de la bugetul CE. Si in momentul de fata suntem in situatia in care rata de absorbtie este mai mare decat cea pe care o vedeti. Si probabil vom mai introduce o rubrica pentru ca avem deja alte sume. Au fost cereri de rambursare care au fost transmise CE. Ele au fost aprobate dar banii n-au intrat in tara, astfel ca, la un moment dat, in cursul lunii martie ajunseseram la o rata de 7,4 in ceea ce priveste aprobarea sumelor de catre CE dar, pe de alta parte, vedeti ca cifrele sunt mai mici pentru ca banii inca nu au intrat in tara", a explicat Leonard Orban.

Potrivit datelor prezentate de MAEur, rata de absorbtie la 31 martie a fost de 6,56% , in crestere cu doar 0,26% fata de Luna februarie. Cresteri in ceea ce priveste rata de absorbtie s-au inregistrat, potrivit tabelului publicat, marti, de MAEur, doar in ceea ce primeste POS Mediu si POS CCE.