Trezoreria a primit oferte de peste 2,1 miliarde de lei pentru certificatele de trezorerie, de doua ori mai mult fata de suma programata, de 1 miliard de lei. 

Randamentul mediu obtinut s-a situat la 1,93% pe an, fata de 2,07% pe an in a doua jumatate a lunii iunie, cand statul a vandut certificate de trezorerie pe sase luni in valoare de 500 de milioane de lei. 

Pentru obligatiunile cu scadenta in 2025 au fost depuse oferte de 1,4 miliarde de lei, de aproape trei ori suma vizata, de 500 de milioane de lei. Randamentul mediu s-a situat la 4,23% pe an. 

Marti urmeaza o noua redeschidere a emisiunii, printr-o licitatie suplimentara in cadrul careia Finantele vor accepta numai oferte necompetitive, la randamentul rezultat in urma licitatiei de luni. Suma vizata prin licitatia suplimentara este de 75 de milioane de lei. 

Finantele au atras de la inceputul lunii iulie din piata interna 4,42 miliarde de lei, prin vanzarea de obligatiuni cu maturitati la trei, cinci, sapte si zece ani, precum si de certificate de trezorerie pe 12 luni.  Ministerul Finantelor avea stabilita ca tinta suma de 4,105 miliarde lei din piata interna prin vanzarea de titluri de stat in luna iulie, in care sunt inregistrate scadente la doua emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat cu o valoare cumulata de 6,8 miliarde lei. 

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor a imprumutat din piata interna 25,738 miliarde lei si 678,7 milioane euro prin vanzare de titluri de stat. La aceste imprumuturi se adauga sume atrase de pe pietele internationale, respectiv 2 miliarde dolari si 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligatiuni cu maturitati de 10 si 30 de ani.