Trezoreria a primit oferte de peste trei ori mai mari, totalizand 973,9 milioane de lei, comparativ cu suma pe care intentiona sa o imprumute, de 300 de milioane de lei. 

Randamentul mediu s-a situat la 3,88% pe an, fata de 4,13% in iunie, cand ministerul a redeschis cel mai recent aceasta emisiune. 

A fost lansata in mai 2011, iar de atunci pana luni, Finantele au imprumutat 5,394 miliarde lei. 

Marti urmeaza o noua redeschidere a emisiunii, printr-o licitatie suplimentara in cadrul careia Finantele vor accepta numai oferte necompetitive, la randamentul rezultat in urma licitatiei de luni.

Suma vizata prin licitatia suplimentara este de 45 de milioane de lei.

Ministerul Finantelor vrea sa imprumute in iulie 4,105 miliarde lei din piata interna prin vanzarea de titluri de stat, luna in care ajung la scadenta doua emisiuni, de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat cu o valoare cumulata de 6,8 miliarde lei. 

Finantele au atras de la inceputul lunii iulie din piata interna 2,374 miliarde de lei, prin vanzarea de obligatiuni cu maturitati la trei, cinci, sapte si zece ani. 

De la inceputul anului, Finantele au imprumutat din piata interna 23,693 miliarde lei si 678,7 milioane euro prin vanzare de titluri de stat. La aceste imprumuturi se adauga sume atrase de pe pietele internationale, respectiv 2 miliarde dolari si 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligatiuni cu maturitati de 10 si 30 de ani.