Conform prospectului de emisiune, data licitaţiei este 16 ianuarie 2019, data emisiunii 18 ianuarie 2019, iar data scadenţei este 13 decembrie 2023, potrivit Agerpres.

Maturitatea iniţială este de 5 ani, iar cea reziduală de 4,90 ani. Rata cuponului este de 1%, iar dobânda acumulată euro/titlu este de 4,93.

Valoarea nominală totală este de 100 de milioane de euro.

Potrivit prospectului de emisiune, valoarea nominală totală a emisiunii de obligaţiuni de stat cu cupon denominate în euro poate fi majorată prin redeschideri ulterioare ale acesteia. Valoarea nominală individuală a unei obligaţiuni de stat cu cupon denominate în euro este de 5.000 de euro.

Ministerul Finanțelor și-a mai programat în ianuarie 2019 și împrumuturi de la băncile comerciale de 3,26 miliarde de lei, din care 2,9 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie. La această sumă se pot adăuga 360 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna noiembrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 1,02 miliarde de lei.

Luni, senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut că autorităţile române negociază în prezent un împrumut extern "foarte important" şi i-a solicitat ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să prezinte public condiţiile în care se face acest demers.