"A fost astăzi în Guvern o aprobare a unei hotărâri pentru anumite modificări pe care vrem să le aducem mecanismului de lansare de titluri de stat pentru populaţie, pentru că de luni, de săptămâna viitoare, se pot achiziţiona din nou de către populaţie astfel de titluri de stat. Este a treia emisiune pe care o lansăm, prima a fost pe cinci ani, a doua la trei ani şi a treia va avea maturitatea la doi ani de zile, cu o dobândă atractivă de 4,5%", a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

El a precizat că va fi organizată şi o tombolă pentru a încuraja şi stimula posibilii investitori persoane fizice.

"Şi un element de noutate: va fi organizată şi o tombolă pentru a încuraja şi a stimula posibilii investitori persoane fizice, o tombolă care să aibă loc nu la scadenţa acestei emisiuni de titluri de stat ci după ce se finalizează subscrierea de către populaţie. O tombolă prin care să se răsplătească cei care vor să investească cu un bonus de dobândă de 5.000 de lei în cadrul unei tombole, pentru 1.000 de persone, care trebuie să aibă un minim de investiţii, de titluri de stat achiziţionate, de 500 de lei. Asta înseamnă că fie prin poşta, fie prin trezorerii, fie cumulat aceasta este suma minimă de achiziţionat pentru a putea participa la o astfel de tombola, care se va desfăşura imediat ce se va termina subscrierea, adică în cursul lunii decembrie", a spus Teodorovici.

În data de 6 iulie 2018 s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie lansată de Ministerul Finanţelor Publice în cadrul Programului Tezaur - ediţia Centenar, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depăşit 786 de milioane de lei.

Cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - ediţia Centenar, destinată exclusiv populaţiei, a fost lansată pe 1 august 2018. Titlurile de stat au avut o valoare nominală de 1 leu, scadenţa la trei ani, şi o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.