Trezoreria a imprumutat in luna iulie 1,748 miliarde lei si 336,5 milioane euro, in conditiile in care avea programat emisiuni de titluri de stat de 1,76 miliarde lei si, respectiv, de 150 milioane euro.

Prima operatiune din luna august a fost planificata luni, cand Ministerul Finantelor vrea sa atraga 300 milioane lei, prin titluri cu scadenta la un an, aceasta fiind singura emisiune de certificate de trezorerie.

Urmatoarele licitatii vor fi organizate pentru obligatiuni cu scadenta cuprinsa in intervalul 3-10 ani, cu valori indicative de 300 si 500 milioane lei.

De asemenea, administratorii datoriei publice au planificat si doua licitatii suplimentare pentru oferte necompetitive, cu o valoari indicative de 30 milioane lei, pentru obligatiuni pe cinci ani, si 50 milioane lei, pentru titluri pe 3 ani.

Unii dealeri se asteapta ca randamentele titlurilor in lei sa scada in urmatoarea perioada, pe fondul unor conditii de lichiditate favorabile.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 28,566 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,42 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.