Ordinul prevede ca, incepand de astazi, cheltuielile de deplasare, atat pe plan intern, cat si international, se reduc la minim, astfel incat sa nu afecteze prezenta Romaniei la reuniuni care vizeaza indeplinirea de catre Guvernul Romaniei a angajamentelor asumate, iar cheltuielile de deplasare la seminarii, schimburi de experienta si vizite de documentare se reduc in totalitate, potrivit Mediafax.

Documentul mai prevede ca pana la sfarsitul anului nu se vor mai face achizitii de autoturisme, mobilier, electronice si aparatura IT (calculatoare, fax, imprimante, xerox), iar cheltuielile cu achizitionarea articolelor de birotica si papetarie se reduc la minim.

Sunt exceptate de la aceste prevederi cheltuielile finantate din fonduri externe, aprobate ca eligibile prin cererile de finantare, se mai arata in ordin.

Prin aplicarea acestor masuri, MMFPS vrea sa faca o reducere de minimum 20% a cheltuielilor de bunuri si servicii, suplimentara fata de reducerea de 15% din 2009.

Premierul Emil Boc a cerut, in sedinta din 12 mai a Guvernului, ca totalul cheltuielilor cu bunuri si servicii din ministere, agentii guvernamentale si companii subordonate sa fie redus cu inca 20%, suplimentar diminuarii cu 15% decise anul trecut, exceptate fiind doar structurile de ordine publica si siguranta nationala.