Ministrii de Finante din UE se vor reuni pe 16 martie pentru a discuta in legatura cu problemele financiare ale Greciei si strategiile de retragere a masurilor de stimulare fiscala adoptate la sfarsitul anului 2008 pentru a lupta contra crizei.

"Daca sunt mentinute prea mult timp, aceste masuri pot impiedica procesul de ajustare inter si intra-sectorial, prin distorsionarea preturilor si introducerea de stimuli inadecvati", se arata in proiectul unei declaratii comune care urmeaza a fi prezentata la aceasta intalnire, scrie Mediafax.

Analistii si politicienii considera ca guvernele UE trebuie sa actioneze cu atentie, in asa fel incat sa mentina stimulii o perioada suficienta pentru a evita franarea relansarii economice, dar sa-i retraga la timp pentru asigurarea controlului deficitului bugetar.

Proiectul de declaratie mentioneaza ca primele masuri la care ar trebui sa se renunte sunt cele privitoare la sectoare precum industria auto, insa dupa ce revenirea economica prinde viteza.

"Acestea ar trebui retrase cat mai curand posibil, avand in vedere cheltuielile bugetare mari pe care le implica si riscurile pe care le prezinta referitoare la alocarea resurselor, competitie si functionalitatea pietei interne", mentioneaza documentul.

Cititi mai multe stiri pe www.mediafax.ro