"Sigur mentinem cota unica de impozitare pentru companii. Sincer nu cred ca se poate realiza din 2015. Exista mai multe aspecte tehnice (...) In viitorul foarte apropiat nu vad sa se poata face. Presupune schimbari majore, cum se declara si se plateste", a aratat Ioana Petrescu, transmite Mediafax.

"Cred ca in momentul in care se va lua decizia, daca se va lua, trebuie sa se faca o analiza in ce mod aceasta impozitare este vazuta ca o relaxare fiscala pentru cei cu venituri mici. Primul pas este sa decizi daca doresti", a spus Petrescu. 

Ea a precizat ca in niciun caz nu se va renunta la cota unica de impozitare a profitului, de 16%. 

In Strategia fiscal-bugetara 2014-2016, postata pe site-ul Ministerului Finantelor in primavara anului trecut si aprobata tot in 2013 de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul "Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017", ca se intentioneaza "introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit, precum si reducerea semnificativa a CAS cu 5 puncte procentuale din iulie 2014, care prin masurile ce vor fi intreprinse va avea un impact bugetar neutru".