Ministrul a precizat că actuala guvernare trebuie să informatizeze aparatul public, pentru ca atât sectorul privat, cât şi sectorul public să fie la acelaşi nivel de informatizare, ca să poată comunica eficient.

"Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF şi, aşa cum aţi văzut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parcă", a afirmat Cîţu, fiind întrebat câţi angajaţi avea agenţia când a preluat mandatul de ministru şi câţi angajaţi are acum.

El a vorbit şi despre informatizarea sectorului public.

"Această guvernare trebuie să informatizeze aparatul public. Nu ne mai permitem, nu mai avem timp să aşteptăm, sectorul privat este cu mult înaintea noastră şi dacă chiar vrem ca economia să funcţioneze eficient, avem nevoie ca ambele, şi sectorul privat, şi sectorul public, să fie la acelaşi nivel de informatizare, să poată să comunice eficient. Altfel, ne vom lovi de aceeaşi problemă peste viitor. Anul acesta am eliminat cozile şi le-am înlocuit cu click-uri. Anul viitor vom face mai multe", a adăugat el.

Guvernul a adoptat, la începutul anului, OUG pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care prevede reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi şi eliminarea a 35 de posturi de conducere. Potrivit documentului, reorganizarea va conduce la o colectare mai eficientă a veniturilor la buget, cu un câştig de circa 2 miliarde de lei pentru stat.

Anterior, Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a susţinut că proiectul pentru restructurarea ANAF afectează negativ activitatea instituţiei, dar şi eficienţa serviciilor pentru contribuabili. Ei afirmau că numărul de posturi va fi diminuat cu 2.000 de persoane, fără a exista un sistem informatic performant, astfel că angajaţii care vor rămâne în sistem vor avea şi mai mult de muncă, iar cozile la ghişee vor fi şi mai mari.