"Legea darii in plata a fost aprobata de catre Parlament dupa dezbateri lungi de peste un an. Ea a iesit in acea forma din Parlament. Legiuitorul nu a considerat necesar sa-i scuteasca pe cei care fac uz de aceasta lege, sa-i scuteasca de aceasta impozitare pe tranzactii. Am avut discutii cu Asociatia Utilizatorilor de Servicii Financiar-bancare, o discutie foarte buna, discutia care practic m-a facut sa inteleg anumit aspecte ale legii si intr-adevar consideram ca, desi nu este vina Ministerului de Finante ca legea nu prevede scutire pentru acest tip de tranzactii, consideram protejarea persoanelor si a tranzactiilor pe un fond social. Practic este vorba sa ne concentram sa sprijinim persoanele care au singura casa si care apeleaza la darea in plata. Asteptam niste informatii de la Asociatia Utilizatorilor de Servicii Financiar- Bancare si dorim sa continuam analiza si sa venim cu o propunere in acest sens pentru protejarea cazurilor sociale", a mentionat Anca Dragu.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a declarat la mijlocul saptamanii trecute, la Palatul Victoria, ca pentru o eventuala eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate in cazul darii in plata este necesara modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanta de Urgenta, adaugand ca trebuie analizat in ce masura acest lucru este fezabil.

Anca Dragu a spus atunci ca a avut o discutie cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finantelor Publice sa elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate in cazul legii darii in plata.