"Romania are la aceasta ora o decizie preliminara de a interveni cu 500.000 de dolari. Aceasta a fost repartizat pana la aceasta ora, dar aceste cifre trebuie luate in miscare. Nu vreau sa consideram ca sunt finale, este clar ca depinde si de nevoile care vor aparea. La aceasta ora, acesta a fost calculul pentru Romania, facut de centrul Aliantei de la Bruxelles ", a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

Reuniunea de la Summitul NATO privind Afganistanul va avea loc luni dimineata.

Presedintele Traian Basescu spunea, vineri, ca un punct de "interes major" pe agenda Summit-ului va fi chestiunea Afganistanului. 

"Principalul punct este Afganistanul si aici se vor lua deciziile principale legate de perioada de tranzitie care, asa cum este estimat, se va termina la sfarsitul anului 2014, dar si de ce urmeaza dupa tranzitie, in ce masura aliatii se vor implica in constructia institutionala, in consolidarea fortelor de securitate ale Afganistanului, in asa fel incat intregul teritoriu al tarii sa fie sub controlul Kabulului. Nu in ultimul rand, se va pune problema contributiilor financiare pentru sustinerea fortelor de securitate afgane dupa retragerea trupelor NATO si a partenerilor din teritoriul Afganistanului", declara presedintele Basescu. 

Presedintele a apreciat si ca Summitul NATO de la Chicag se desfasoara intr-un context "destul de dificil" legat de constrangerile bugetare ale statelor membre.