Membrii celor două comisii au avizat negativ noul mandat cu 15 voturi pentru, 3 împotrivă şi 19 abţineri.

Marţi este prima zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu. Heiuş, propus la Finanţe, a vorbit despre ce va face în prima şedinţă de Guvern.

”În prima şedinţă şedinţă de Guvern o să cere premierului constituirea unui comitet interministerial, coordonat de Ministerul Finanţelor, care să facă o analiză a influenţei epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti. Trebuie să vedem care este cel mai pesimist scenariu şi să concepem nişte scheme de ajutor atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi”, a spus Heiuş.

El a garantat că nu va mări niciun impozit şi nicio taxă în acest an. În plus, el a spus că doreşte modificarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală, în contextul în care evaziunea fiscală este o mare problemă în România.

”Evaziunea există la cote mari în România. Trebuie să luăm măsuri ferme pentru a reduce acest fenomen, are o influenţă negativă asupra veniturilor şi perturbă piaţa concurenţială”, a spus Heiuş.

El a subliniat că trebuie luate măsuri organizatorice la nivelul ANAF pentru a reduce birocraţia şi a creşte eficienţa instituţiei.