Dupa 11 ani, acestia au castigat in instanta dreptul de proprietate asupra unui teren din parcul Tineretului. Primarul Capitalei a anuntat astazi ca urmasii artistei au primit deja 9 milioane de euro , prin poprire, exact din conturile Primariei, unde se aflau banii pentru Stadionul Lia Manoliu.

Terenul revendicat de mostenitorii Mariei Tanase se afla in parcul Tineretului din Capitala , chiar in zona unde este si Palatul Copiilor. Este vorba de o suprafata imensa 35.000 metri patrati, care oricum nu putea fi retrocedata in natura.

Evaluarea terenului a fost facuta la 500 de euro pe metru patrat . Asa se ajunge la o suma de 76 de milioane de lei adica aproximativ 18 milioane de euro. Cei 6 mostenitorii au primit practic ce au dorit pentru ca nu au vrut pamantul ci banii.

Procesul a inceput in 1999, si a durat 11 ani. Decizia finala a venit la sfarsitul lunii septembrie in urma careia prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a decis executarea silita a primariei prin poprirea conturilor in care se aflau banii pentru stadionul Lia Maonliu.

Sorin Oprescu spune ca exista de fapt doua grupuri de mostenitori si ca la citeva zile dupa ce primii trei au intrat in posesia sumei cuvenite ceilalti trei au incercat sa faca blocheze alte conturi ale primariei.

Ca sa nu ramana fara fonduri Sorin Oprescu spune ca celelalte 9 milioane de euro urmeaza sa fie platite mostenitorilor cantaretei in 2011 dupa includerea acestor sume in bugetul primariei pe anul viitor.