"Daca atacul speculativ este puternic, asa cum a procedat si in trecut, BNR va folosi in intregime instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a calma situatia. Daca este vorba de operatiuni speculative normale, asa cum exista in fiecare zi... cursul se misca in sus si in jos... nu tot ce este speculativ este rau. Din punctul de vedere al BNR, modificari de 1-2-3% in interiorul unei zone pe care noi o consideram de echilibru nu pot fi considerate ca avand o semnificatie aparte. Astfel de modificari nu ne ingrijoreaza si nu raspundem. Ce s-a intamplat in ultimele sase saptamani a depasit aceasta proportie", a declarat Isarescu in briefing-ul de presa de dupa sedinta de politica monetara de miercuri. 

Guvernatorul BNR a aratat ca deprecierea leului fata de euro de circa 3% nu este mare, in timp ce deprecierea monedei nationale fata de dolar depaseste 10%, astfel ca BNR "ii da o anumita semnificatie". 

BNR a anuntat miercuri un curs de referinta cu 2,11 bani mai redus, de 4,4441 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani.