"A fost decizia mea sa investesc in Romania si sa imi fac proprietatile in Romania. Deci nu vreau sa ma gandesc ca as putea fi obligat de un astfel de Toma Alimos sa ma duc sa imi instrainez toate proprietatile in afara Romaniei. Daca vrei sa-i omori si pe astia cine mai sustine Romania? Numai cu banii care vin de la FMI?", este de parere omul de afaceri Ioan Niculae.

Cristian Tantareanu sustine, pe de alta parte, ca desi multi romani au proprietati si masini care valoreaza mult, acestia nu au bani cash pentru a plati aceasta taxa.

“ Zici ca cine are un 4x4, 2.000 de metri de teren, o vila care face peste o jumatate de milion de euro este bogat. Dar acum, 90% din ei stau cu paltoanele in casa, pentru ca n-au bani sa-si plateasca caldura. Pai ce dracu sa ii iei aluia de zici ca-i bogat?”, considera omul de afaceri.

Deputatul PSD, Mugurel Surupaceanu, care a propus un impozit anual de 0,5% pe averile mai mari de 500.000 de euro nu renunta insa la ideea lui si sustine ca majoritatea tarilor europene au astfel de taxe. "In Elvetia impozitul pe avere este cel mai vechi impozit. In Franta exista acest tip de impozitare care e chiar mai drastica decat ce am propus eu", spune Surupaceanu.