"Nu am sa spun nimic in afara a ceea ce am discutat inainte de investirea dumneavoastra. Vreau sa stiti ca dau o atentie deosebita evolutiilor reformei in sistemul de sanatate. Vreau sa intelegeti ceea ce precedesorul dumneavoastra nu a inteles, ca nu se pot da alti bani la sanatate pana cand nu inchidem robinetele prin care se scurg bani de la sanatate, dar nu inspre bolnavi, ci inspre alte directii. Va doresc mult succes in indeplinirea mandatului", a spus Traian Basescu.

Ritli Ladislau a depus, miercuri seara, la Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Sanatatii, rostind la sfarsit cateva cuvinte in limba maghiara, la eveniment fiind prezenti premierul, presedintele Camerei, reprezentanti ai Guvernului, precum si presedintele CNAS.

Premierul Emil Boc anuntase anterior ca noul ministru urmeaza sa coordoneze si activitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar aceasta isi va pastra calitatea de ordonator de credite.

Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputati medici din Oradea, ocupand de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe functii administrative. S-a nascut la Oradea, la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 1973 ca sef de promotie.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitara Bihor pana in 1990, cand a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Intre 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publica a judetului Bihor.

Vezi ce avere are noul ministru.

Ritli Ladislau este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.