Fostul presedinte al Gelsor, Nicolae Popa, a fost adus cu o cursa privata de la Jakarta, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 2.20. Aceasta cursa a costat statul roman 120.000 euro.

Dupa intocmirea formalitatilor la intrarea in tara, Nicolae Popa, insotit de ofiteri Interpol care l-au escortat din Indonezia, a fost dus in arest.

El urmeaza sa-si execute pedeapsa de 15 ani de inchisoare, pentru frauda, fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas. Decizia este definitiva.

Anchetatorii sustin ca, in perioada cat a fost fugit din tara, Nicolae Popa fost sprijinit financiar de Sorin Ovidiu Vintu. Exista si interceptari in acest sens. Pentru aceasta acuzatie, omul de afaceri este urmarit penal pentru favorizarea infractorului.

Popa i-a cerut lui Vintu sa-i dea anual 200.000 de euro pentru a putea sta in Indonezia! VEZI STENOGRAMELE!

Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alex Stoian, arestati pentru favorizarea lui Nicolae Popa! VIDEO!

Nicolae Popa a fost dat in urmarire internationala in 2002, imediat dupa prabusirea Fondului National de Investitii. Atunci ar fi trebuit sa fie arestat preventiv, dar a fugit peste granita. Politistii l-au cautat in toata lumea.

Intre timp, la Bucuresti, cei peste 130.000 de oameni pagubiti de FNI organizau proteste si isi cereau banii inapoi.

Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine! Istoria celei mai mari tepe financiare din Romania. VIDEO

In iunie 2009, dosarul FNI a ajuns la condamnari definitive. Ioana Maria Vlas si alte 11 persoane au fost gasite vinovate si obligate sa-i despagubeasca pe cei inselati.

Ioana Maria Vlas, eliberata conditionat, dupa 7 ani de detentie! VIDEO