Prima faza a planului de separare a Dexia consta in separarea creditelor noi catre municipalitatile franceze intr-o banca noua, constituita in Franta, au declarat pentru De Standaard surse apropiate situatiei. 

Operatiunile "sanatoase", precum divizia turca Denizbank, Dexia Asset Management si investitiile din Canada, vor fi vandute separat, potrivit ziarului belgian. 

Dexia Bank Belgium ar putea de asemenea sa fie vanduta pana la sfarsitul acestui an, in timp ce operatiuni ca Dexia Credit Local, Crediop (Italia) si Sabadell (Spania) vor fi consolidate intr-o "banca de active toxice", care ar primi garantii de la guvernele Belgiei si Frantei. 

Dexia a resimtit presiuni tot mai dure pe pietele financiare din cauza expunerii pe datoria de stat a Greciei.

La jumatatea anului, detinea obligatiuni de stat grecesti in valoare totala de 3,8 miliarde euro si avea o expunere de 4,8 miliarde euro pe statul elen, ambele valori fiind mai mari decat capitalizarea grupului, de 2,5 miliarde euro. 

Actiunile bancii au scazut luni cu peste 10%, dupa ce Moody's a lansat avertismente privind lichiditatea institutiei financiare in contextul expunerii pe Grecia. 

Dexia, care a primit un ajutor de stat de sase miliarde euro in timpul crizei financiare din 2008-2009, isi finanteaza o mare parte din creditele pe termen lung acordate autoritatilor publice prin imprumuturi pe termen scurt.  Acest model de business a generat probleme grave in timpul crizei din 2008-2009, cand pietele de credit au inghetat.