Rezultatele financiare ale institutiilor financiare americane si criza datoriilor din Grecia se rostogolesc ca un bulgare de zapada si arata faptul ca economia americana si-a incetinit cresterea.

Spre exemplu, analistii asteapta ca profitul Goldman Sachs sa scada considerabil dupa ce actiunile si bondurile au urmat o panta descendenta in ultimele trei luni.

Nici piata muncii americane nu sta mai bine. Somajul a crescut din nou in iunie. Astfel, ritmul angajarilor a incetinit in iunie, 15.000 de persoane si-au gasit un loc de munca fata de 25.000 in mai. In plus, dolarul s-a depreciat fata de yen, iar euro fata de moneda americana, investitorii evitand riscurile in urma unor date cu mult sub asteptari privind piata ameriana a muncii.

In ultimele luni, bancile au renuntat la o parte dintre angajati si putine mai sunt increzatoare ca economia isi va reveni in urmatoarele sase luni. Astfel, Goldman Sachs planuieste sa renunte la 230 de salariati pana la finele acestui an, in timp ce Credit Suisse a facut asta deja in ultimele luni.

Chiar si asa, cei disponibilizati vor primi pachete compensatorii generoase care vor subtia si mai mult buzunarele institutiilor financiare. Spre exemplu, Goldman va cheltui 3,1 miliarde de dolari. In ceea ce priveste profitul, analistii se asteapta ca acesta sa depaseasa totusi cele 613 milioane de dolari obtinute in al doilea trimestru din 2010.

Citeste si

Engleza sau mandarina? Topul celor mai vorbite limbi de pe glob

Seful Beiersdorf: Romania a intrat tarziu in recesiune si va iesi tarziu