Consiliul de Administratie, care si-a inceput mandatul in 9 octombrie, este dominat de membrii sustinuti de PSD, care a numit direct cinci dintre cei opt membri, excluzandu-l pe guvernator.

Astfel, din noul CA fac parte Florin Georgescu (PSD) - prim-viceguvernator, Liviu Voinea (PSD) - viceguvernator, Bogdan Olteanu (PNL) - viceguvernator, Daniel Daianu (PSD) - membru, Gheorghe Gherghina (PSD) - membru, Dinu Marin (PSD) - membru, Agnes Nagy (UDMR) - membru si Virgil Stoenescu (PDL) - membru.

De la schimbarea din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor responsabil cu elaborarea si executia bugetului, la inceputul lunii august, si pana la preluarea mandatului, Gheorghe Gherghina a fost consilier al guvernatorului BNR, potrivit mai multor surse.

De fapt, pe toata perioada 2008 - 2014 in care a Gherghina a activat ca secretar de stat in Ministerul Finantelor el a fost detasat de la Banca Nationala a Romaniei, unde s-a ocupat intre 2005 si 2008 de elaborarea conturilor nationale.

Surse din BNR afirma ca, desi se stabilise initial ca Gherghina va sustine Ministerul Finantelor la elaborarea celei de-a doua rectificari bugetare, noul ministru al Bugetului, Darius Valcov, nu a mai dorit sa colaboreze cu fostul secretar de stat.

La alegerile din vara acestui an, Mugur Isarescu a fost sustinut fara rezerve de toate partidele din Parlament, asa cum s-a intamplat mai mereu in ultimii 22 de ani.