Curtea de Apel Bucuresti (CAB) consemneza in decizia de arestare a avocatului Marius Stancescu si a consilierului superior ANAF Adrian Gavrila - ca "la data de 25 noiembrie 2010 intre inculpatul S. M.-C. (Marius Catalin Stancescu-n.r.) si denuntatorul C.A. (Antonello Celestini-n.r.) a avut loc o intalnire inregistrata in mediul ambiental, in baza autorizatiei emisa de instanta, ocazie cu care "invinuitul l-a lasat sa creada ca are influenta pe langa presedintele ANAF, numitul B.S. (Blejnar Sorin-n.r.) si-l asigura ca intervine la acesta pentru a-l proteja in activitati de contrabanda cu tigari".

Concret, inculpatul avocatul Stancescu si denuntatorul Celestini. au stabilit ca "acesta din urma sa infiinteze o fabrica de tigarete in localitatea Videle care sa functioneze clandestin".

"Potrivit acestei intelegeri, denuntatorul C.A. urma sa se ocupe de functionarea fabricii, de gasirea muncitorilor, iar Stancescu, prin influenta pe care o are pe langa presedintele ANAF, ii va asigura protectia in sensul ca nu se vor efectua controale si-l lasa sa lucreze linistit", noteaza judecatorul in motivarea deciziei sale, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, inculpatul Stancescu a acceptat promisiunea denuntatorului C.A. ca, prin intermediul sau, sa se remita suma de 1.000.000 de euro presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, si a pretins pentru sine un procent de zece la suta pentru interventia sa pe langa presedintele Agentiei.

Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrila si a avocatului Marius Stancescu, sub acuzatia de trafic de influenta, judecatorul admitand propunerea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Consilierul din ANAF a fost retinut de procurorii nationali anticoruptie, pentru ca a pretins mita, in decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro, in caz fiind ridicat si avocatul bucurestean Marius Stanceascu.

Denuntul a fost facut de omul de afaceri Antonello Celestini, care controleaza compania Galaxy Tobacco, si care a spus ca reprezentantul ANAF i-a cerut bani, atat pentru el cat si pentru un sef de Vama, ca sa-i inlesneasca afacerile cu tutun.

Ce afaceri are Celestini Antonello, cel care l-a denuntat pe consilierul superior ANAF

Citeste si:

Seful Fiscului este verificat de Corpul de Control al premierului! Blejnar: "Nu ma gandesc sa ma retrag din functie!"
Boc: Blejnar va fi demis daca Parchetul incepe urmarirea penala