"Vizita face parte dintr-o serie obisnuita de consultari, ce permite Consiliului de Administratie al BERD sa inteleaga prioritatile economiei si sa mentina un dialog strans cu autoritatile, sectorul privat si societatea civila din Romania", se arata intr-un comunicat al BERD.

Directorii CA ai BERD si directorul pentru Romania al institutiei financiare internationale, James Hyslop, se vor intalni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Delegatia BERD va avea totodata intruniri cu reprezentanti ai sectorului privat, bancilor partenere, institutiilor financiare internationale, cu comunitatea diplomatica si organizatii ale societatii civile.

BERD a investit, de la inceputul activitatii sale in Romania, circa 6,7 miliarde euro in 364 de proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.