Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca a avut acelasi sentiment ca ambasadorul SUA in ceea ce priveste oamenii de afaceri francezi care au venit si i-au spus "ceea ce a spus ambasadorul american", referindu-se la faptul ca li s-a cerut mita.

"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adica mi-au spus ca au existat cazuri de coruptie", a adaugat el. Intrebat daca a fost vorba despre cereri explicite de mita el a spus: "Da".

"Au fost propuneri aluzive/discrete («appels du pied»), stiti cum se face", a adaugat ambasadorul.

El a spus ca le-a transmis oamenilor de afaceri sa se duca la politie. "Iar eu le-am spus: «Uitati, mergeti si spuneti asta la politie. Duceti-va si adresati-va justitiei. Eu nu sunt nici politia, nici justitia». Si oricum, ceea ce este clar este faptul ca Franta a semnat toate conventiile internationale contra spalarii banilor, contra traficului... Deci, noi nu dam niciodata mita. Niciodata. Nu putem. Nu este deontologia intreprinderilor franceze. Intreprinderile franceze care au venit in Romania vor sa fie exemplare. Si sunt exemplare", sustine el.

Ambasadorul a precizat ca nu stie daca in cele din urma firmele franceze s-au adresat politiei.

"V-am spus si repet: nu sunt eu politia si nici justitia. Insa in orice caz, cred ca ambasadorul american a fost foarte curajos sa spuna acest lucru. Si mai cred ca este foarte bine ca a spus. Stiti, e mult mai usor pentru el decat pentru mine sa spuna asta", a explicat diplomatul francez.

Ambasadorul SUA: Companiile americane nu investesc in Romania din cauza ca li se cere mita

Dupa americani, britanicii trag linie si aduna. Coruptia este una dintre principalele probleme in Romania