Una dintre cele mai valoroase piese din expozitie este cu siguranta Ordinul Carol I , lucrat in aur si argint, estimat la 50.000 de euro.

Un document la fel de valoros este brevetul care insoteste Ordinul Jartierei sau cea mai inalta distinctie a Regatului Britanic. I-a fost oferit Regelui Ferdinand si poarta semnatura originala a lui George al V-lea.

Cu 22.000 de euro poate fi achizitionat si un minunat calendar din 1898, pictat chiar de Regina Maria. Fiecare fila are pe verso cate o pilda scrisa in limba franceza. La fel de interesanta este si bricheta din argint, daruita de suverana unui general de brigada.

Insa, in ciuda pretului, multi se vor bate probabil pe o sticla de vin care sta de peste 80 de ani in cramele de la Segarcea.

Cum in final o sa fie doar un singur comparator, ceilalti isi vor putea satisface capriciile la sfarsitul acestei luni cand la un alt eveniment de anvergura vor fi scoase la licitatie licori fine frantuzesti din podgorii de renume precum Mutton Rotschild, Bon Pasteur, Cateaux Latura si Petrus.

Una dintre vedetele licitatiei este o sticla de Armagnac din 1900. Mai sunt doa 50 de litri in lume, undeva intr-un butoi in Franta. Iar sticla este evaluata la 3.000 de euro. De fiecare data cand se mai umple o sticla valoarea bauturii ramase in butoi creste cu cateva sute chiar mii de euro. Si, desi pare greu de crezut, romanii cumpara anual mii de sticle cu bauturi rare.