OTP Bank urmeaza sa propuna, in perioada urmatoare, clientilor cu credite in franci, o oferta de discount la sold si la marja, a declarat Alin Iacob, presedintele Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), pentru Agerpres.

"In dupa amiaza zilei de 7 iulie am avut o intalnire cu conducerea OTP Bank, care ne-a declarat ca, pe langa faptul ca a luat demersul nostru foarte in serios, vom fi consultati in legatura cu o oferta care urmeaza sa fie facuta publica in perioada urmatoare catre clientii bancii. Cel mai probabil aceasta oferta va fi lansata pana la inceputul toamnei si se va baza pe un discount la sold si pe un discount de marja, oarecum similar cu ceea ce Banca Transilvania a propus clientilor Volksbank. Nu stim daca vor fi niveluri apropiate de discount sau doar reteta e aceeasi, dar procentele vor fi probabil diferite. Noi salutam deschiderea si intentiile declarate ale conducerii bancii, dar ramanem la un optimism rezervat pana la materializarea acestei oferte. Ne-am fript pana acum de prea multe ori cu ciorba ca sa nu suflam si in iaurt", a spus Alin Iacob, in cadrul unei conferinte. 

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) si Grupul Clientilor cu Credite in CHF (GCCC) au anuntat joi finalizarea procesului de negociere de grup derulat in numele a peste 1.500 de clienti cu credite in CHF si cele sapte banci comerciale care au acordat cele mai multe credite in CHF, respectiv Bancpost, Banca Romaneasca, Credit Europe Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Volksbank. 

Acestia au spus ca bancile, cu putine exceptii, s-au dovedit inflexibile, si nu au venit in intampinarea clientilor cu solutii pe termen lung - fie din cele avansate de echipa de negociere, fie proprii. De asemenea, acestia au precizat ca propunerile lor, avansate in cadrul discutiilor si bazate pe calcule si simulari concrete, nu au fost acceptate de institutiile financiare. 

Alin Iacob a mentionat ca demersul asociatiei nu se va opri, ci va incerca sa convinga decidentii politici din Guvern si Parlament sa adopte o lege a conversiei creditelor din valuta in lei.