Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a spus ca masura de reintregire a salariilor trebuie sa se faca fara nicio derogare de la legea responsabilitatii fiscale.

"USL nu se va opune unei masuri privind reintregirea salariilor si scaderii CAS. Masura de crestere a salariilor trebuie sa fie consistenta si sa nu se faca nicio derogare de la legea responsabilitatii fiscale. Suntem pusi intr-o situatie ingrata, sa descalcim ceea ce guvernantii prezinta foarte incalcit, nu stim ce si daca gandesc ceva fata de lucrurile acestea. Daca se reintregesc salariile si scade CAS, cerem sa ni se prezinte si studiul de impact in urma acestei decizii", a afirmat Vosganian.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca, in opinia sa, nu este momentul pentru reducerea CAS, pentru ca aceasta masura, desi indreptatita, ar reduce deficitul la fondul de pensii.

Basescu a adaugat ca i se pare mai "corecta" pentru acest moment masura de reintregire a salariilor bugetarilor deoarece, pe langa indeplinirea obligatiei fata de acestia dupa taierile din 2010, aceasta are si avantajul ca mai reduce deficitul structural de la fondul de pensii.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat la randul sau, luni seara, ca in coalitie exista un acord unanim pentru marirea salariilor bugetarilor si ca masura va fi luata prin Ordonanta de urgenta data in aprilie sau mai, cu cel putin sase luni inainte de alegerile parlamentare si se va aplica cel mai tarziu in iunie.