Desigur, mulţi antreprenori se îndreaptă către bănci cu intenţia de a face credite, însă este un proces anevoios şi de durată. În plus, cele mai multe bănci nu oferă împrumuturi firmelor aflate la început de drum.
 
Ce este de făcut în astfel de situaţii şi ce soluţii pot să asigure nevoia de ani?
 
Un credit IFN online este alegerea optimă pentru mulţi dintre cei care caută soluţii potrivite la nevoile financiare pe care le au. Concret, cu un astfel de credit antreprenorii pot să asigure o serie de costuri:
 
- înfiinţarea firmei;
- închirierea unui spaţiu comercial;
- iniţierea afacerii în mediul online;
- chiar şi achiziţie de produse.
 
Persoana care face un astfel de credit îşi poate împrumuta propria firmă cu o sumă de bani, că ulterior să îi retragă şi să îi recupereze.
 

Ce este un credit IFN şi cum poate fi obţinut?

Creditul IFN se materializează într-un împrumut obţinut de la o instituţie financiar-nebancara, în condiţii accesibile şi într-un timp foarte scurt. Poate fi iniţiat online şi nu necesită deplasare la sediul instituţiei. De asemenea, contractul de credit se încheie online.
 
Un astfel de credit poate fi obţinut de persoane care pot demonstra că beneficiază de venituri lunare, precum angajaţii sau pensionării. În funcţie de instituţia financiar nebancara, împrumutul este condiţionat de o anumită vârstă minimă şi de o anumită vârstă maximă. Faptul că la momentul contractării nu se solicita garanţii, este un avantaj pentru cei care au nevoie urgent de bani.
 
În ceea ce priveşte condiţiile de accesare, se poate conta pe simplitatea procedurii şi uşurinţa cu care banii ajung în contul clientului IFN în cel mai scurt timp (poate fi vorba chiar şi de câteva ore) de la semnarea contractului. Solicitarea şi obţinerea banilor nu va pune probleme nici măcar celor mai puţini familiarizaţi cu mediul online.
 
Cele mai importante IFN-uri cu activitate în România, deţin site-uri simplu de parcurs şi intuitive. Practic, cei interesaţi să obţină împrumuturi IFN trebuie să îşi facă conturi pe site-urile IFN-urilor, fiindu-le puse la îndemână nişte formulare pe care trebuie să le completeze. Ulterior, trebuie să trimită date şi documente solicitate de IFN (copie BI, de exemplu), acestea fiind foarte importante pentru procesarea cererii de împrumut.
 

Durata contractului de credit

Debitorul trebuie să aibă în vedere că aceasta este calculată începând cu momentul în care a primit valoarea creditului în cont şi până când încetează toate obligaţiile. Foarte important, banii se rambursează în monedă în care au fost primiţi.
 
În concluzie, potrivit CreditRapid.ro, un credit de la o instituţie financiar nebancara poate fi utilizat inclusiv pentru o afacere, ceea ce înseamnă că poate să ajute real la profitabilitatea unei firme.