P. Diddy, pe numele real Sean Combs, vrea sa cheltuiasca 360 milioane dolari din averea sa pentru a salva clubul de la faliment.

"Diddy s-a intalnit in Londra cu creditorii echipei de fotbal in urma cu doua saptamani. Banii sunt la locul lor, trebuie doar sa se decida cui ii va da", afirma o sursa din Londra apropiata negocierilor.

Inainte sa se decida asupra Crystal Palace, americanul s-a uitat atent si la clubul Portsmouth.
Ar putea sa acopere datoriile de la Crystal Palace si sa ajute clubul sa ajunga din nou in Premiere League”, spun ziaristii londonezi.

Fotbalul englez este o afacere de mari dimensiuni, cu toate ca in prezent cluburile din prima liga sunt campioane la datorii.

Cluburile de fotbal din Anglia se adancesc in probleme financiare potrivit unui raport  UEFA care arata ca echipele din Premiere League au datorii totale mai mari decat toate celelalte divizii de top din Europa la un loc.

Si asta, in contextul in care primele 18 cluburi englezesti au venituri de 122 milioane de euro din drepturi de televizare si alte drepturi comerciale, cele mai mari din Europa. Pe locul doi la venituri se situeaza Bundesliga, cu 79 milioane de euro.

Cluburile din prima liga engleza au totalizat datorii de aproape 4 miliarde de euro, de patru ori mai mult decat urmatoarea liga indatorata, cea din Spania.