"Pentru societatile comerciale este vital ca in aceasta perioada sa aiba acces la informatii economice despre viitorii parteneri de afaceri locali sau din strainatate. Cu cat are mai multe informatii relevante, cu atat un intreprinzator se poate proteja mai bine de eventuale pierderi si poate identifica noi posibilitati de a obtine castiguri. Prin modificarile operate incercam sa fim mult mai flexibili astfel ca, in prezent, un agent economic poate primi informatii comerciale despre potentialii parteneri de afaceri si intr-o singura zi", a declarat Oana Nuta, directorul de Relatii publice si Marketing al EximBank.

Societatile  care acceseaza produsul "Informatia Comerciala si de Credit despre partenerii de afaceri" primesc un raport de informatii comerciale despre potentialul partener care cuprinde:

•    date de identificare - denumire exacta, adresa, numar de inregistrare la Registrul Comertului, cod unic de inregistrare, istoric, statutul actual al societatii, management, angajati, capital social etc.

•    date financiare raportate public: principalele posturi din bilant, cont de profit si pierderi. analiza financiara a firmei pe baza datelor financiare: bonitate, comportament de plati, puterea financiara, evolutia ca volum de activitate si rezultate economice, incadrare in clase de risc care determina riscul asociat afacerii.

•    recomandari privind pragul de siguranta pana la care compania poate incheia tranzactii comerciale pe credit.

Companiile interesate de produsele EximBank pot obtine informatii suplimentare accesand siteul www.eximbank.ro.