"Sunt societati comerciale care s-ar putea gandi in aceasta perioada la achizitii de firme straine, consolidandu-si astfel pozitia si atunci cand concureaza pentru proiecte de pe piata locala. Uneori companiile autohtone se cantoneaza prea mult la nivelul pietei locale, desi ar putea sa-si extinda orizontul si implicit sa devina mai puternice in plan local. Noi putem sa le oferim asa-numitele garantii pentru internationalizare, concepute special pentru firmele care vor sa se extinda peste hotare”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Agentii economici care intentioneaza sa-si extinda activitatea in strainatate prin infiintarea de filiale, dezvoltarea filialelor existente sau prin achizitionarea de actiuni/parti sociale ale unei companii straine, pot beneficia de garantii de stat pentru creditele pe care le contracteaza in vederea derularii acestor operatiuni.

Garantia pentru internationalizare acopera pana la 80% din valoarea creditului contractat de la orice banca comerciala de pe piata. Operatorii economici pot obtine informatii despre produsele si serviciile bancii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.