"Datele centralizate pana acum ne arata ca pagubele sunt de peste 400 milioane euro si este posibil sa ajunga la in jur de 450 milioane euro. O situatie finala va exista saptamana viitoare", au declarat, vineri, agenţiei Mediafax sursele citate.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca autoritatile locale au transmis Guvernului peste 90% din centralizarile de evaluare a pagubelor produse de inundatii, iar datele indica faptul ca totalul acestor pagube este de ordinul sutelor de milioane de euro.

Intrebat de jurnalisti daca va solicita FMI modificarea tintei de deficit bugetar ca urmare a pagubelor produse de inundatii, premierul a raspuns ca Executivul isi va face "socotelile" si va lua o decizie.

Datele transmise in urma cu o saptamana de Ministerului Dezvoltarii indicau ca pagubele produse de inundatii sunt estimate la aproximativ 250 milioane lei (circa 59 milioane euro), in conditiile in care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prabusit, iar 31,4 km de drumuri nationale sunt deteriorate.

La inceputul lunii iulie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara ca Guvernul ar putea cere FMI discutarea cresterii deficitului convenit, invocand forta majora, determinata de inundatiile care au afectat Romania.