Iar amendamentul susţinut de Opoziţie, prin care impozitul pe venit urma să fie virat integral către primării şi consilii judeţene, nu a rezistat la vot.

Mihai Tudose: “Vă rog stimaţi colegi să susţineţi cel mai generos buget de investiţii pe care l-a avut România post-revolutionara, aşa cum a fost el prezentat. Cel mai generos şi coerent buget în Sănătate şi Educaţie. Vom reuşi să facem o ţară mai bună şi un trai mai bun pentru români.”

Viorel Ştefan, PSD: “Dacă ne referim la perioada actualului Guvern, perioada iulie-octombrie, cheltuielile publice cu investiţiile au fost cu 4,8 la sută peste cele realizate în perioada echivalentă a anului 2016.”

Dan Vâlceanu, PNL: “Aş dori dacă puteţi trimite pe cineva să-l aducă pe domnul prim-ministru la dezbateri, că e despre buget. Să-l ia de la ţigară să-l aducă la dezbateri. Spuneţi că este un buget al dezvoltării. Păi sunteţi la un minim istoric la investiţii.”

Varujan Vosganian, ALDE: “Rareori asumăm evoluţiile pozitive din ultima vreme încercând în permanenţă să dăm asupra economiei româneşti o imagine apocaliptică.”

Varujan Vosganian a fost urmat de Traian Băsescu.

Traian Băsescu, PMP: “Aveţi puţin mir? Am avut un antevorbitor.”
Călin Popescu Tăriceanu: ”Nu aveţi prea mult timp la dispoziţie.”
Traian Băsescu: ”4 minute domnule preşedinte, un om deştept spune în 3 cât alţii într-o jumătate de oră.”
Călin Popescu Tăriceanu: ”Cu poante cu tot.”
Traian Băsescu: ”Bugetul 2018 ne îndepărtează de momentul îndeplinirii criteriilor de intrare în euro.”

A ajuns la vot şi amendamentul aprobat în Comisii prin care impozitul pe venit ar fi urmat să fie virat integral către autorităţile locale, şi NU doar 71,5% ca în proiectul Guvernului. Amendamentul, susţinut de opoziţie şi chiar de UDMR, nu a rezistat.

Până vineri, plenul va dezbate şi cele 4390 de amendamente respinse privind repartizarea banilor statului în 2018.