Liderii PD-L au inceput ziua in forta si i-au aratat deputatului Daniel Oajdea usa de iesire din partid.

"Nu putem sa fim de acord cu cei care doresc sa-si faca doar o imagine personala in acesta perioada", a tunat Gheorghe Flutur, vicepresedintele PDL.

"Voi analiza posibilitatea de a-i da in judecata daca nu au respectat statutul partidului. Eu ma gandesc serios sa reinfiintez fostul partid democrat... ", a raspuns, in replica, Daniel Oajdea, deputat PDL, proaspat exclus din partid.

Si seful Guvernului a avut o ultima intalnire, de clarificare, cu senatorii PDL. Nu a reusit, insa, sa-i intoarca din drum pe cei care vor totusi sa sustina motiunea.

"Eu am anuntat foarte clar cum voi vota maine si nu am intentia sa ma razgandesc", a explicat Georgica Severin, senator PDL.

Si la PSD e scandal. Unii au acuzat conducerea de lipsa de strategie, pentru demiterea Guvernului.

"Nu cumva iarasi suntem prinsi nepregatiti si o sa dam din colt in colt asa cum am facut-o in decursul anului 2009?... Ajungem din nou la mana lui Zeus, ne punem iarasi intrebari cu cine facem aliante?", se intreaba mai mult retoric Ioan Stan, deputat PSD.

"Daca vreti sa reluam sedintele din anii trecuti in care veneam la CEx sa ne plangem de mila, eu nu vreau sa fac lucrul asta", incearca sa se impuna Victor Ponta, presedintele PSD.

Nici putinii aliati din PDL nu sunt priviti cu incredere.

Dupa ultimele negocieri, cei de la PSD si PNL care au impreuna 213 oameni si au castigat inca doi independenti si doi democrat liberali.

Opozitia se bazeaza astfel pe 217 voturi dar ca sa treaca motiunea ar avea nevoie de 236. PDL si UDMR vor vota impotriva ceea ce inseamna 207 voturi. Pe de alta parte UNPR si cei de la minoritati se vor abtine.