Taranii spun ca, din cauza inghetului, ridichile sunt acum cat un bob de strugure. Si cheltuielile de gaze si energie au fost uriase. Prin urmare, de Pasti, verdeturile romanesti o sa fie putine si vor costa cu 20% mai mai mult.  Legumele romanesti sunt totusi mai ieftine decat cele aduse de afara: poate ceva mai vestejite, dar garantat mai gustoase.

In sera lui Cristi Dumitrescu din Vidra, de pilda, ridichile isi revin greu din socul termic al lunii ianuarie. Dupa doua saptamani cu -25 de grade Celsius, sunt maruntele. O sa se schimbe lucrurile pana in aprilie, spune increzator cultivatorul, care o sa ceara cam 60-70 de bani pe legatura.

Si ceapa verde s-a ofilit usor. Ca sa isi vanda marfa inainte de Pasti in en gros-urile din Capitala, Dumitrescu a invelit straturile cu folie dubla si astfel a mai castigat vreo 5 grade.

Comerciantii din en gros-uri spun ca nu-si bat capul sa cumpere marfa de la taranii romani. Iata cum rezuma dansii problema: "Cumparam ceapa si ridichii din Turcia! Alea romanesti sunt VARZA!"