Conform calculelor facute de pedelisti, cinci portofolii ar urma sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea. Tot Negoita i-a cerut premierului Emil Boc ca noua structura sa fie construita astfel incat fiecare ministru sa fie ajutat de maximum doi secretari de stat, iar consilierii personali sa dispara de pe statele de plata.

Teza lui Negoita, care are sustinerea majoritatii deputatilor si senatorilor PD-L, prevede de asemenea reducerea personalului din teritoriu, astfel incat la nivelul fiecarui judet sa existe cate un singur subprefect, iar deconcentratele sa dispuna de cate un sigur director adjunct.

Surse Gandul au explicat ca, prin comasarea ministerelor, partidul va rezolva doua probleme dintr-un foc: ar lua o masura care va aduce un sprijin moral din partea electoratului si i-ar forta pe ministrii "neperformanti" sa paraseasca executivul. "Nu pot sa merg in fata oamenilor care au salariile si pensiile diminuate, cand ministrii au consilieri cu salarii mai mari decat ale lor. Premierul trebuie sa aplice aceasta reducere a numarului de ministere", au explicat parlamentarii pedelisti.

Mai multe despre cum vrea PD-L sa rezolve problema ministrilor "neperformanti", in Gandul.