1. Un manuscris din 1857 cu cel mai vechi set de reguli din fotbal  - 1,9 milioane de dolari

Casa de licitatii Sotheby’s evaluase initial manuscrisul la pretul de 1,27 milioane de dolari. Se pare ca cel care a cumparat manuscrisul este din miliardar din Qatar.

2. Pictura lui Andy Warhol, "Flowers”, s-a vandut la o licitatie online cu 1,3 milioane de dolari.

Tabloul a fost vandut unui comparator anonim si este pentru prima data cand un obiect se vinde cu o asemenea suma online.

3. O fotografie cu cei patru Beatles s-a vandut cu 68.000 de dolari.

Pretul obtinut a fost de 34 de ori mai mare decat cel stabilit initial, reprezentantii casei de licitatii asteptandu-se la 2.000 – 3.000 de dolari.

Fotografia ii infatiseaza pe cei patru membri ai trupei britanice in timpul primului concert sustinut in Statele Unite. Poza a fost facuta de Mike Mitchell, care avea atunci 18 ani.

Pe cine reprezinta fotografia vanduta la licitatie cu aproape 70.000 de dolari

4. Un manuscris neterminat al scriitoarei britanice Jane Austin – 1,6 milioane de dolari

Opera a fost vanduta la un pret de trei ori mai mare decat asteptarile. Casa de licitatii se astepta sa vanda manuscrisul cu un pret intre 322.000 si 483.000 de dolari.

Manuscrisul are o valoare nepretuita, avand in vedere ca putine astfel de documente au aparut dupa moartea scriitorei, din 1817.

Reprezentantii casei de licitatii Sotheby’s au declarat ca textul este mai degraba o ciorna, cu multe taieturi si editari ulterioare.

5. Patru vase chinezesti – 12,8 milioane de dolari

Mogulul din industria hoteliera Steve Wynn a cumparat cele patru vase, care anterior fusesera estimate la 1,6 milioane de dolari. Datand din perioada Jianqing (1796-1821), vasele vor fi expuse in cel mai nou hotel al lui Wynn, din Macau.

De la un salon de bingo, la cele mai luxoase cazinouri in Las Vegas. 10 pasi care l-au facut pe Steve Wynn miliardar

6. Seicul din Abu Dhabi a cheltuit o suma necunoscuta pentru a-si scrie numele pe o insula, care poate fi vzaut din spatiu.

Seicul Hamad Bin Hamdan Al Nahyan a cheltuiit milioane de dolari pentru a-si in crusta numele pe insula sa privata, Al Futaisi.

Scris cu litere cu o dimensiune mai mare de 2 kilometri, numele HAMAD poate fi vazut din spatiu. Primele doua litere sunt inundate, pentru ca seicul sa se poata plimba cu iahtul in interiorul lor.

7. Un miliardar malaezian a cumparat un iaht de 4,8 miliarde de dolari.

Omul de afaceri, al carui nume nu a fost dezvaluit, a platit aceasta suma pentru un vas placat cu aur si cu pietre pretioase. Desi nu s-a confirmat inca, se pare ca iahtul numit History Supreme a fost achizitioant de cel mai bogat om din Malaezia, Robert Kuok, cu o avere estimate la 12,5 miliarde de dolari.

8. O sticla de Chateau d’Yquem a fost vanduta cu 117.000 de dolari

Colectionarul francez Christian Vanneque a platit aceasta suma pentru o sticla de vin alb pe care o va expune intr-unul din restaurantele sale. Vanneque a spus ca va desface sticla din 1811 in 2017, cand va serva 50 de ani de cariera.

9. O vaza indiana inalta de 3 metri – 17.290 dolari

Fabricata in secolul al 19-lea pentru Maharajahul Indiei, vasul a costat initial 5.700 de dolari si este picatata manual cu ornamente florale de catre artista Florence Lewis.

Sursa foto: Business Insider