Nicolae are 40 de ani, locuieste langa Timisoara, si lucreaza ca instalator. S-a hotarat sa-si ridice casa cu ajutorul prietenilor, fara sa mai apeleze la o firma de constructii. In 10 luni, si-a construit de unul singur trei sferturi din locuinta in care viseaza sa se mute impreuna cu sotia si fetita lui, pana la sfarsitul anului.  El spune ca a economisit 8.000 de euro.

Si arhitectii confirma aceasta tendinta, pentru ca tot mai multe persoane le solicita planuri pentru constructii in regie proprie:
 
Este si cazul lui Adrian Butaru care lucreaza ca barman in Timisoara. Primul pas a fost alegerea unui proiect de la o firma de arhitectura. Adrian este pregatit sa-si schimbe uniforma de barman cu cea de sef de santier pentru urmatoarele 8 luni, mai ales ca va economisi 20.000 de euro.

Cine se incumeta sa-si ridice singur casa, poate face o economie de 30% din valoarea unei locuinte. Diferenta de pret provine din manopera si din TVA-ul pe care firmele de constructii il adauga la nota de plata. Exista insa si parti mai putin placute. Timpul necesar finalizarii poate fi de trei ori mai mare. In plus, inspectorii in constructii fac saptamanal controale pentru a verifica daca sunt respectati toti parametrii proiectului.