Potrivit sursei citate, guvernul de la Atena nu are sperante prea ridicate sa obtina ajutor de la partenerii din UE la summit-ul de saptamana viitoare.

"Inca dorim o solutie cu Uniunea Europeana, dar perspectivele nu arata prea bine. Daca nu obtinem sprijin clar la summit-ul UE din 25 martie, va trebui sa decidem ce facem in continuare. Sunt mai multe scenarii pe masa, dar cel mai proeminent este FMI", a declarat oficialul elen, citat de Mediafax.

El a adaugat ca neintelegerile cu Germania in privinta crizei financiar-fiscale in care se afla Grecia sunt tot mai accentuate.

Declaratiile vin in contextual in care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, in aceatsa saptamana, ca un ajutor rapid destinat Greciei nu este o solutie buna si ca autoritatile elene trebuie sa rezolve singure problema finantelor publice.

Ea a admis, totodata, ca sprijina posibilitatii ideea excluderii Greciei din zona euro, ca pedeapsa pentru un stat care incalca, in mod repetat, regulile uniunii monetare.

Ministrii de finante din zona euro au ajuns luni la un acord in privinta liniilor de baza ale unei eventuale asistente pentru Atena. Mecanismul de ajutor ar urma sa fie declansat in caz de necesitate.