Una din victime a plecat la munca impreuna cu sotul si cumnatul ei la o ferma din Grecia. Au plecat din Bucuresti, pentru ca au avut incredere in cativa indivizi, care le-au promis cele mai bune conditii de munca si un salariu de 700 de euro pe luna. Dar nu au gasit nimic din ce-au sperat. La fel au patit zeci de persoane, care-si cautau o slujba, ca sa aiba din ce trai.

"Ne-au promis ca o sa catigam bine, ca o sa avem conditii. De fapt am stat intr o camera cu sobolani si viermi pe pereti, eram vreo 100 de romani si mergem 5 kilometri ca sa luam ceva de mancare", povesteste doar una dintre cele 400 de victime ale traficantilor din 2010.

Alte victime au crezut in cei care isi faceau reclama prin ziare. Nu s-au gandit nicio clipa de fapt se vand pe bani putini unor traficanti de carne vie, care vor sa se imbogateasca de pe urma lor.

Anul acesta aproape 400 de oameni au fost exploatati prin munca de retele de traficanti de persoane. Majoritatea provin din mediul rural. Oameni sarmani si prea putin informati.  Autoritatile recomanda sa nu acceptati niciodata sa plecati la munca in strainatate inainte sa semnati un contract de munca si verificati firma la departamentul pentru munca in strainatate din cadrul ministerului Muncii.