"Tinta noastra este sa avem o crestere economica pe termen mediu de 5%-6% in fiecare an. Avem nevoie de aceasta crestere pentru a prinde din urma restul Europei si cred ca, daca continuam cu acest tip de masuri care incurajeaza mediul de afaceri, vom obtine acest obiectiv, prin mentinerea disciplinei fiscale", a afirmat Petrescu la "The EU-SouthEast Europe Summit". 

Ea a aratat ca Romania a realizat o consolidare fiscala, a doua ca marime dupa Grecia, incepand din 2009, cand deficitul structural era de peste 9% din PIB, iar in prezent a ajuns la 1,7%, rezultate obtinute prin mentinerea disciplinei fiscale. 

Ministrul a reamintit masurile recente ale Guvernului, respectiv reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, neimpozitarea profitului reinvestit, dar si decizia de a scadea taxa pe constructii speciale de la 1,5% la 1% si exceptarea de la taxare pentru constructiile din Marea Neagra. 

Ea a mentionat ca, prin schemele de ajutor de stat, au fost create 13.000 de locuri de munca. 

Petrescu s-a referit si la masurile de reducere a evaziunii fiscale, prin promovarea platii cu cardul si reducerea platilor cu numerar, dar si prin crearea Diviziei Antifrauda in cadrul ANAF. 

"Prin toate masurile pe care le luam trebuie sa mentinem disciplina fiscala", a mai spus ministrul de resort. 

Guvernul anticipeaza un avans economic de 2,5% in acest an, dupa o crestere de 3,5% in 2013. Fondul Monetar International estimeaza un PIB mai mare cu 2,4% in acest an si cu 2,5% anul viiitor.